DARICA ASLAN ÇİMENTO MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ SEKTÖREL MÜKEMMELİYET MERKEZİ
Bölgemizde 17 tasarım, 137 Ar-Ge Merkezi ve 5 tane teknoloji geliştirme bölgesi bulunmaktadır. Bölgemizin bu güçlü yanını dikkate alırsak merkezimiz, Ar-Ge Çalışmaları kapsamında paydaş kurumların desteği ile nitelikli insan kaynağının geliştirilmesine katkı sağlamaya yönelik çalışmalarda çok önemli paydaşlara sahiptir. Özellikle meslek öğretmenlerinin alanlarına göre profesyonel eğitimleri de bu merkezler üzerinden yürütülecektir. Ayrıca, çalışma alanlarına göre merkezimini bağlı olduğu okuldaki alanlarımız ilgili sektördeki AR-GE merkezleri eşleştirilecek ve işbirlikleri sağlanacaktır.
Sonuç olarak bu hizmetimiz bir taraftan ülkenin ihtiyaç duyduğu alanlarda nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesine katkı sağlarken, öte taraftan yenilikçi ürünlerin yerel imkânlarla geliştirilmesine imkân sağlayacaktır. Böylece, mesleki eğitimin AR-GE odaklı eğitim kapasitesi güçlendirilmiş olacaktır. Böyle bir eğitim ortamında yetişecek öğrencilerin mezuniyet sonrası istihdam edilebilirliği de artacaktır. Mesleki eğitimde genç müteşebbislerin sayısı giderek artacak, mezunların iş piyasasına veya yükseköğretime geçme durumlarında kazandıkları deneyimler ilgili ortamlara da taşınabilecektir.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın "2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi" belgesinden ve TÜBİTAK 2020 yılı proje çağrı planlamasında yer alan öncelikli AR-GE ve yenilik konularından yararlanarak ülkenin öncelikli alanlarında üretim ve inovasyon kültürünün yaygınlaşması rolünü yerine getirilmesi amaçlanmaktadır.
Bu kapsamda toplumsal ihtiyaçları karşılamaya yönelik yenilikçi ürünlerin geliştirilmesine özel çaba sarf edilecektir. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu ürünlerin yerli ve milli sermaye ile üretimi için sanayi, yükseköğretim kurumları, teknokentler, ilgili sektör ve diğer paydaşlar ile işbirliği gerçekleştirilecektir.